hyvinvointi palautuminen stressi stressinhallintaa

Saako stressinhallintaa suorittaa?

 

Elämä saattaa tuntua jatkuvalle suorittamiselle. Meidän tulee suoriutua työstämme, opiskeluistamme ja harrastuksistamme täydellisyyttä hipoen. Tulee näyttää hyvälle ja kodin tulee olla tiptop. Suorituspaineet kaikilla elämän osa-alueilla lisääntyvät eikä mikään tunnu riittävän. Johonkin väliin tulisi suorittaa stressinhallintaa ja palautumistakin. Vaiko ei sittenkään?

Olemme tunnollisia ja hoidamme työmme ja kotimme helposti suurella tarkkuudella ja tunnollisuudella. Uskon, että tästä on hyötyä myös oman hyvinvointimme kohentamisessa. Stressinhallintaa saa suorittaa! Mitä ihmettä? Eikö jossain voisi vähän löysäillä? Mitäpä jos löysäisit  vaikka koodin puunaamisessa, mutta et stressin lievittämisessä.

Stressikuormaa on hyvä  keventää päivittäin – ei vasta kesälomalla tai viikonloppuna. Jos stressi kasvaa liikaa, seurauksena voi olla fyysisiä oireita, työuupumusta tai masennusta tai fyysisiä sairauksia. Ei riitä, että varaamme aikaa palautumiselle vain silloin tällöin tai nollaamme viikon perjantaisin tavoilla, jotka rapauttavat palautumisemme.

Jos olet kokeillut saada stressinhallinnasta päivittäisen rutiinin, olet ehkä huomannut, että  siitä saattaa tulla alkuun ihan hyvä rutiini, mutta monesti se helposti unohtuu jonkin ajan kuluttua. Syynä on usein se, että kun meillä alkaa mennä paremmin, hyvinvointia tukevat tavat unohtuvat, kunnes taas palautuvat mieleen siinä vaiheessa, kun kuorma pääsee kasvamaan. Miten hyvän rutiinin voisi saada pysyvästi arkeen?

  1. Ota käyttöön sinulle sopiva harjoitus tai rutiini ja tee sitä joka päivä
  2. Tee harjoitukselle tilaa kalenteristasi
  3. Kerro jollekulle tavoitteestasi ääneen
  4. Jatka harjoittelua, vaikka a) et vielä huomaisikaan muutosta b) olosi alkaisi jo tuntua tyynelle
  5. Pysyttele rutiinissasi ja nauti sen seurauksista ja kiinnitä huomiosi positiivisiin muutoksiin

Elämässämme on ja tulee olemaan erilaisia meistä riippumattomiakin stressitekijöitä. Emme voi poistaa stressiä elämästämme, eikä meidän ole tarkoituskaan. Voimme kuitenkin päättää keventää stressikuormaa ja puhdistaa sitä kehostamme päivittäin. Olen itse tehnyt jonkin stressinlievitysharjoituksen päivittäin pian kymmenen vuoden ajan enkä luovu tästä rutiinista enää millään. Olen saanut arkeeni lisää rauhaa, kärsivällisyyttä, luovuutta ja lempeyttä. Tätä toivon myös sinulle!

Kun hyvä rutiini pysyy arjessasi, loppu hoitaa itsensä.

Jos haluat apua – täältä saat sitä nopeasti ja edullisesti: Apua arjen stressinhallintaan!-paketti . Paketti sisältää mun kolme lempiharjoitusta arjen stressinhallintaan. Saat myös kuulla, miksi sinun kannattaa kokeilla juuri näitä harjoituksia.

Saatat pitää myös...

Suositut artikkelit...