palautuminen

Mitä voit tehdä vastustuskyvyn vahvistamiseksi?

Stressi, pitkittyessään ja voimakkaana, heikentää immuunipuolustusjärjestelmäämme ja kykyämme vastustaa eri taudinaiheuttajia. Voit lievittää stressiäsi ja vahvistaa vastustuskykyäsi monella helpolla ja maksuttomalla tavalla.

Uni on tärkein palauttajamme arjessa. Lepää paljon ja panosta yöuniin. Pyri saamaan unta 7-9 h vuorokaudessa.

Luonto palauttaa jo muutamassa minuutissa, lievittää stressiä, laskee verenpainetta ja kohentaa terveyttämme. Vietä aikaa metsässä vaikka perheen kanssa eväsretkellä.

Kiitollisuudella on valtava voima niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvointimme kannalta. Ota hetki aamuin illoin ja listaa mielessäsi, tai vielä parempaa, kirjoita ylös asioita, joista olet kiitollinen elämässäsi.

Ole yhteydessä rakkaisiin ihmisiin puhelun, videopuhelun tai muun virtuaalisen keinon avulla. Kuuntele, keskustele, sano tärkeitä asioita, anna ja ota vastaan lämpöä ja rakkautta. Sitä voit harjoittaa myös tämän harjoituksen avulla.

Nyt on hyvä hetki pysähtyä ja tehdä harjoituksia, joiden avulla stressi lievittyy ja mieli rauhoittuu. Ota päivittäiseksi rutiiniksi tehdä jokin stressiä lievittävä harjoitus. Esimerkiksi Paranemisen avain – harjoitus, joka löytyy www.stressikupla.fi/audiot sivulta.  Samaisella sivulla on myös lapsille tarkoitettu harjoitus, jonka olen tehnyt yhdessä ihanan lastenpsykologin kanssa. Sitä harjoitusta voit tehdä vaikka yhdessä lapsen kanssa.


Haluatko lisää apua?

Varaa aika henkilökohtaiseen valmennukseen etäyhteydellä.

 

Saatat pitää myös...

Suositut artikkelit...