hyvinvointi palautuminen stressimittaus työhyvinvointi

Yrittäjänä saan määritellä, milloin olen tavoitettavissa

Vuosia vastustin yrittäjyyttä. Sanoin aina, ettei minusta tule yrittäjää. Olen yrittäjäsuvusta, jossa on paiskittu hulluna töitä ja koettu loppuunpalaminen kahdesti, joten en halunnut samaa itselleni.

 

Kun itse paloin loppuun vaativan palkkatyön, suorituspaineiden ja perhe-elämän haasteissa, jouduin pysähtymään ja miettimään, mitä haluan tehdä. Kelasin läpi vaihtoehdot, määrittelin arvoni ja pohdin mitä oikeasti haluan tehdä, millaista arkea todella haluan elää. Lopulta pohdintojeni jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi jäi yrittäjyys.

 

Lapsuudenperheestä minulle oli jäänyt uskomus, että yrittäjä tekee töitä aina. Eli töissä ollaan aina kiinni – ja uskomuksista ahdistavin – että on pakko olla koko ajan saatavilla. Luulin, että ainoa vaihtoehto on raataa niska limassa, että saa arkijuustoa leivän päälle. Uskomukset ja pelot eivät kuitenkaan ole toteutuneet kohdallani, sillä olen itse saanut määritellä milloin olen käytettävissä

 

Aloitin myös viime vuonna tekemään neljäpäiväistä työviikkoa ja ilokseni voin myös, että se on ollut myös taloudellisesti kannattavaa. Lisäksi yrittäjyyden tuoma vapaus on mahdollistanut perheen ehdoilla elämisen ja lapsille on tullut aikanaan normaalia vähemmän tarhapäiviä. Yrittäjyys on mahdollistanut myös matkustamisen Lappiin, josta olen voinut tehdä töitä etänä. Missään muussa työssä en olisi voinut toimia näin joustavasti.

 

Yrittäjyys on itsensä kehittämisen, oman kasvun ja omien rajoittavien uskomusten korkeakoulu. Olen oppinut, ettei tarvitse uskoa kaikkea, mitä muut uskovat tai sanovat. Ei tarvitse lähteä muiden pelkoihin mukaan. Itsekin sorruin tähän, sillä ennen kun itse aloitin yrittäjänä, mieheni perusti yrityksensä. Muistan jarrutelleeni häntä hirveästi, sillä pelkäsin niin taloudellista epävarmuutta.

 

Rakastan oppimista ja opiskelun kautta pääsee usein myös verkostoitumaan huipputyyppien kanssa. Rakastan yrittäjyyden tuomaa ihanaa vapautta, sillä työskennellessäni pankinjohtajana minulla oli aina pankin holvin avain. Se tarkoitti, että minun piti olla aamulla ensimmäisenä avaamassa holvi ja illalla viimeisenä sulkemassa se. Olin naimisissa velvollisuuksien kanssa. Nyt jos joutuisin elämään kellokortin kanssa, menehtyisin ahdistukseen. Jos jotain on, mitä yrittäjän pitää ymmärtää, on liiketoiminnan lainalaisuudet.

 

Tässä 7 vinkkiä sinulle, joka mietit oman liiketoiminnan luomista tai kehittämistä:

 

  1. Tee asioita, jotka kutsuvat sinua

 

  1. Voit – ja saat – tehdä omalla tavallasi

 

  1. Sinun ei tarvitse lähteä muiden pelkoihin mukaan, muiden kommentit kertovat vain heidän peloistaan ja uskomuksistaan!

 

  1. Syyt eivät löydy ulkopuolelta! Katsomalla peiliin voit aina kysyä, mitä asioita teen tai jätän tekemättä, jotka veisivät toimintani seuraavalle tasolle?

 

  1. Rajoittavat uskomukset ovat suurin menestyksesi este

 

  1. Vapaus on epävarmuuden toisella puolella

 

  1. Kun sinulla on tilaa luottamukselle ja kiitollisuudelle, tekosi kantavat hedelmää

 

Kun työskentelee intohimolla, kiitollisuudella ja hyvässä energiassa, tekemisessä on iloa ja keveyttä. Nykyään kun saan tehdä intohimotyötä, en ole kokenut, etten haluaisi tai jaksaisi tehdä töitä. Työn sisältö on ollut niin kutsuvaa. Olen myös oppinut pitämään suunnittelusta, vaikkei se ole vahvin piirteeni. Nykyään suunnittelen aina torstaisin tulevan viikon. Samalla olen ymmärtänyt, kuinka arvokasta on hioa prosesseja ja se on mahdollistanut mm. assarin palkkaamisen sekä työtehtävien ulkoistamisen.

 

Verkostoituminen samanhenkisten ihmisten kanssa on tarjonnut tutustumista monenlaisiin osaajiin. Näin kävi vuosia sitten myös Tampereen Centrellä, jossa tutustuin Andy Hopiin.

 

Olen nauttinut kovasti Andyn tekemistä 101 tarinaa yrittäjyydestä -haastatteluista, joissa olen kuullut itselleni uusien ihmisten yrittäjätarinoita. Andy on todella tavoitteellinen, rauhallinen ja selkeä. Hänen tekemisessään on kurinalaisuutta ja suunnitelmallisuutta, mitä arvostan.

Olen saanut olla puhujana Andyn perustamassa Täysii-seminaarissa sekä osallistunut Andyn järjestämään Tekijäakatemia-liiketoimintavalmennukseen. Osallistuessani Tekijäakatemiaan, yllätyin positiivisesti, kuinka selkeät ohjeet Andy antaa oman kannattavan liiketoiminnan pohjan luomiselle.

 

Menestyvää liiketoimintaa on vaikea luoda, jollei tunne itseään ja ymmärrä omia toimintamallejaan. Siksi Tekijäakatemiassa keskitytään liiketoiminnan rakentamisen lisäksi myös tukemaan jokaisen osallistujan omaa kasvun matkaa.

 

Miltä tuntuisi elää, jos tekisit unelmiesi työtä? Tuntuisiko se edes työltä? Haaveiletko koskaan unelmatyöstä, jossa ansaitset hyvin, luot arvoa muille ja pidät samalla hauskaa?

 

Oletko toivonut, että olisi tapa määrittää oma ansiotasosi ja tehdä mitä haluat… ja joku näyttäisi sen kädestä pitäen? Jos tämä kuvasi yhtään sinua, niin nyt on tilaisuutesi!

 

Haluatko jatkaa samaa rataa vai lähdetkö tavoittelemaan todellista unelmatyötä samanhenkisessä ryhmässä? Ryhmässä, joka ymmärtää ja tukee sinua matkallasi.

 

Katso lisätiedot tästä!  Ilmoittautuminen päättyy 13.4. klo 23.59

 

Koska toimin Tekijäakatemian kumppanina, saan palkkion kauttani Tekijäakatemiaan liittyneistä.

 

Saatat pitää myös...

Suositut artikkelit...