stressi
palautuminen

Stressinhallinta – taas yksi suoritus to-do -listalla?

Stressinhallinta – Taas yksi suoritus to-do -listalla?

Kun päivät tuntuvat olevan jo ihan täynnä ja muutama lisätunti vuorokauteen olisi tarpeen, miten sinne saisi vielä ujutettua stressinlievityshetkiä?

Stressinlievityksen ja palautumisen ei pitäisi tuntua suoritteelta loputtomalla tehtävälistallasi eikä lisätä stressiä tai kiireen ja riittämättömyyden tunnetta. Etenkin yrittäjille ja aktiivisille ammattilaisille palautumisen merkitys korostuu entisestään, sillä jatkuva paine ja kiire voivat heikentää suorituskykyä ja hyvinvointia.

Parhaimmillaan palautuminen arjessa on parempia valintoja, huokoisuutta kalenterissa ja lempeämpää asennetta itseä kohtaan. Toisena päivänä palautuminen on parempaa, syvempää ja huolellisempaa, toisena päivänä se on vain hetki Teams-rumban keskellä metsässä hengitellen.

Palautumisen keinot ovat myös hyvin yksilöllisiä. Toista palauttaa hevimusiikki, toista klassinen. Toinen haluaa uppoutua hyvään romaaniin, toinen olla tekemättä mitään. Siksi on tärkeää tunnistaa omat tarpeet ja löytää juuri itselle sopivat tavat rentoutua ja ladata akkujaan.

Jotta saisit kevennettyä stressikuormaa mukavasti, tässä neljä vinkkiä;

  • Löydä sinulle sopivimmat hetket päivästä: Tee kalenteriisi tilaa palautumiselle ja varaa aikaa itsellesi.
  • Tee sinulle sopivia rakkaita juttuja: Valitse toimintoja, jotka tuovat sinulle iloa ja rentoutumista.
  • Tunnustele tuntemuksiasi: Ole tietoinen omista tuntemuksistasi ja tarpeistasi.
  • Huomaa, mikä toimii ja tee sitä lisää: Kokeile erilaisia rentoutumiskeinoja ja huomaa, mikä niistä sopii parhaiten juuri sinulle.

 

Jos tuntuu, että haluat tukea ja haluat aloittaa rakentamalla sinulle sopivan ohjelman, ota yhteyttä!

Saatat pitää myös...

Suositut artikkelit...