työhyvinvointi

Laskeudu lomalle hallitusti!

 

Eräänä elokuisena aamuna matkasin työpaikalleni ensimmäistä päivää kesäloman jälkeen. Askel oli kevyt ihanan loman jäljiltä. Tottuneesti huikkasin aulapalveluhenkilölle huomenet ja astuin hissiin. Hississä en kuitenkaan enää muistanut, missä kerroksessa työhuoneeni sijaitsi. Purskahdin nauruun ja totesin, että olipas ihan täydellinen loma, kun sain nollattua työmoodin näinkin perusteellisesti.

Olet ehkä valmistautumassa loman aloitukseen ja toivon, että saat irtauduttua työstäsi yhtä perusteellisesti. Jotta saat työasiat pois mielestä, tässä muutama vinkki siihen, miten saat helpotettua irtautumista työstä ja raivattua työasiat mielestäsi

  1. Ennen lomaa tee lista asioista, joihin sinun tulee palata loman jälkeen. Laita ne tärkeysjärjestykseen.
  2. Kirjoita salasanasi johonkin hyvään ja turvalliseen paikkaan, josta löydät sen ensimmäisenä työpäivänä. Samaan muistilappuun voit myös kirjoittaa kerroksen, jossa työhuoneesi sijaitsee.
  3. Onhan sinulla sähköpostissasi lomavastaaja?
  4. Piilota työmailit älypuhelimestasi tai ainakin hiljennä sen ilmoitukset ja siirrä etusivulta jonnekin kauemmas.

 

Nauti lomastasi ja tee sitä, mitä rakastat! Kunnon loman aikana voit valita lomamoodistasi yhden asian, jonka otat lomalta palattuasi arkeesi, jolla kevennät kuormitustasi päivittäin.

Lomaltapaluun ajatuksia voit lukea kollega.fi-artikkelistani.

Saatat pitää myös...

Suositut artikkelit...