työhyvinvointi

Hyödynnä Losada-suhdetta paremmassa vuorovaikutuksessa

Tervetuloa tutustumaan Losada-suhteeseen, käsitteeseen, joka voi avata uusia näkökulmia ihmissuhteisiimme ja onnellisuuteemme. Losada-suhde perustuu positiivisen ja negatiivisen vuorovaikutuksen tasapainoon ihmissuhteissamme, ja tutkimukset viittaavat siihen, että optimaalinen suhde näiden välillä on vähintään kolme positiivista vuorovaikutusta jokaista negatiivista kohti. Huipputiimeissä tämä suhde on jopa 6:1.

Miten voimme hyödyntää tätä periaatetta luodaksemme onnellisempia ihmissuhteita ja lisätäksemme yleistä hyvinvointiamme? Tässä muutamia käytännön vinkkejä:

1️⃣ Positiivisuusvoima: Vahvista positiivista vuorovaikutusta läheistesi kanssa. Kiitä, anna kehuja ja jaa hymyjä. Positiivinen energia on tarttuvaa, ja se voi luoda positiivisen ilmapiirin ympärillesi. Pienetkin positiiviset eleet voivat vahvistaa siteitä ja lisätä onnellisuutta suhteissasi.

2️⃣ Negatiivisen vähentäminen: Pyri vähentämään kielteistä vuorovaikutusta suhteissasi. Konfliktit ovat osa elämää, mutta ne voidaan hallita rakentavasti. Keskity ratkaisuihin ongelmien sijaan ja pyri löytämään kompromisseja. Vältä tarpeetonta kritiikkiä ja keskity positiivisiin näkökulmiin.

3️⃣ Vuorovaikuta tietoisesti: Ole tietoinen siitä, miten vuorovaikutat muiden kanssa. Ota aikaa itsetutkiskeluun ja tarkastele, miten voit lisätä positiivisuutta ihmissuhteissasi. Kuuntele toisia aidosti, ilmaise kiitollisuuttasi ja ole läsnä hetkessä. Pienillä muutoksilla voimme vaikuttaa merkittävästi suhteidemme laatuun.

Losada-suhde ei rajoitu ainoastaan ulkoisiin ihmissuhteisiin, vaan se pätee myös siihen, miten kohtelemme itseämme. Positiiviset ajatukset ja itsemyötätunto ovat avaimia henkilökohtaiseen onnellisuuteen. Harjoittele positiivista ajattelua ja kiinnitä huomiota omaan sisäiseen puheeseesi. Ole armollinen itsellesi ja tunnista omat vahvuutesi.

Lopuksi, kannustan sinua aktiivisesti rakentamaan positiivisuutta ympärillesi ja luomaan onnellisuutta jokaisessa suhteessa. Pienetkin teot voivat saada aikaan suuria muutoksia. Muista, että onnellisuus on matka, ei päämäärä, ja jokainen positiivinen askel vie sinua lähemmäksi tavoitettasi.

Jos haluat tuoda näitä teemoja työyhteisöösi ja vahvistaa onnistumistanne, laita viestiä ja sovitaan lyhyt keskustelu aiheesta ja kartoitetaan tarpeenne! miia@miiahuitti.fi

Saatat pitää myös...

Suositut artikkelit...