Pohja aikuisiän hyvinvoinnille ja stressin sietokyvylle muodostetaan lapsuudessa

Kouluikäisten stressi on kasvava ongelma. Stressiä aiheuttavat niin suorituspaineet koulussa, vaativat harrastukset kuin ystävyssuhteet. Lapsuudessa erityisesti 6-9 vuoden ikään mennessä muodostamme tärkeimmät toimintamallimme ja uskomuksemme, joiden pohjalta vielä aikuisiälläkin toimimme. Uskomuksemme ja regointitapamme ovat suurin syy stressiimme.

Me aikuiset voimme vaikuttaa lastemme stressinsieto – ja säätelykykyyn monella tavalla. Voimalla itse paremmin ja antamalla esimerkkiä arjen haasteiden kohtaamisesta luomme lapsillemme pohjaa tulevalle. Voimme myös auttaa lastamme selvitymään jännitystä ja stressiä aiheuttavista tilanteista arjen käytännönläheisten työkalujen avulla.

Tällä luennolla saat oivalluksia lasten ja nuorten stressin helpottamiseen. Saat keinoja keskustella lapsen stressistä ja oivallat syitä omaan stressiisi. Teemme yhdessä harjoituksia, joidean avulla koko perhe voi lievittää stressiä arjessa ja kohentaa hyvinvointia omatoimisesti.

”Miia tuli vanhempainyhdistyksemme kutsumana pitämään meille lasten- ja nuorten stressiluentoa. Ennakkoilmoittautuneita luennolle oli 28 henkilöä, mutta iloksemme paikalle saapui 100 vanhempaa. Lasten ja nuorten stressi selkeästi puhututtaa meitä vanhempia. Miia jutteli asioista ihanan elämän makuisasti. Miiasta huokuu lämpö ja innostus asiaan mistä hän puhuu.

Saimme luennolta hyviä vinkkejä stressin purkuun ja ennaltaehkäisyyn. Teimme yhdessä harjoitteita, joita on nyt helppo kotonakin harjoitella.

Oma nuoreni, 14 vuotias tyttö kehui luentoa vuolaasti. Hän kertoi minulle tekevänsä yhden harjoittelemamme harjoitteen joka ilta sängyssä ja saavansa harjoitteen avulla paremmin unen. Hän käyttää harjoitteita myös jännityksen purkuun ennen lavalle nousua kisoissa.

Voin lämpimästi suositella Miian pitämää lasten ja nuorten stressiluentoa muillekin vanhempainyhdistyksille. Elämä on monesti hyvin hektistä ja kuormittavaa. Pienillä jutuilla voimme kuitenkin helpottaa, niin omaa kuin lastemmekin oloa. Joten miksi emme tekisi niin!” Sirpa Kivi, Vatialan koulun vanhempainyhdistys, Kangasala

 

Tietoja luennosta
Kesto: 1,5-2 h
Sijainti: Koulunne/kirjastonne auditorio
Kenelle: Vanhemmille, koululaisille (7-16 v), opettajille, koulun muulle henkilökunnalle

 

Artikkeleita:

Miten tunnistaa lapsen stressi?

Koulu stressaa nuoria entistä enemmän

Lukio voi uuvuttaa nuoren

Vauvaiässä koettu stressi voi aiheuttaa unettomuutta aikuisena

Lasten ja nuorten stressi (Duodecim-lehti)

 

 

Yhteyhdenotot:

miia@miiahuitti.fi

p.0400 712 810