Helmikuun kirjavinkki:

Stressikupla – Hyvää elämää ilman ahdistusta!

Tässä kirjassa on meidän perheen tarina sekä monen suomalaisen inspiroiva paranemistarina. Sekä tiivistettynä Alexander Loydin Paranemisen avain -kirjan sekä Rakkauden periaate -kirjan ydinsanoma ja harjoitukset!

Tammikuun kirjavinkki:

Impulssi – Menetelmä jatkuvaan kehitykseen

“Impulssi-menetelmän helposti toteutettavat ohjeet tuovat positiivisia muutoksia jo viikkojen ja kuukausien aikajänteellä. Saat työkalut, joiden avulla voit säädellä stressin ja palautumisen välistä suhdetta. Tämä on tie energisempään, elinvoimaisempaan, suorituskykyisempään ja onnellisempaan elämään.

Tässä kirjassa impulssi tarkoittaa sopivasti annosteltua kuormituksen määrää kulloisetkin voimavarat huomioiden. Arkemme ei ole vakio, vaan siihen kohdistuu jatkuvasti erilaisia ulkoisia ja sisäisiä voimia sekä häiriötekijöitä, jotka vähentävät tai lisäävät voimavarojamme. Toisinaan olemme stressaantuneita, nukumme huonosti, eikä aina jaksa, huvita tai kiinnosta. Joskus taas olemme virtaa täynnä, tunnemme itsemme palautuneiksi ja intoakin piisaa terveyden ylläpitoon.”

Joulukuun kirjavinkki:

Matthew Walker: Miksi nukumme?

“Kiehtovaa tietoa unen hyvää tekevästä voimasta ja runsaasti neuvoja paremman unen saavuttamiseen.

Maineikkaan Berkeleyn yliopiston neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker avaa kirjassaan unta koskevaa uutta tutkimusta ja kertoo, miten unen uudistava voima voidaan valjastaa elämänlaadun parantamiseen.”

Marraskuun kirjavinkki:

Eckhart Tolle: Läsnäolon voima

Tämä kirja on ollut monelle käänteentekevä pysäyttäjä! Kun luin tämän ekaa kertaa, en oikein ymmärtänyt. Kun avasin toisen kerran, jysähti ja lujaa. Kirja on myös äänikirjana!

“Tällä matkalla sinulle paljastuu, että voit vapautua mielesi kahleista ja sen aikaansaamista ongelmista tässä ja nyt. Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi – sisäisen rauhan, voiman ja eheyden. Löydät elämäniloa täynnä olevan hiljaisuuden, jossa kärsimys, kiire ja murhe lakkaavat. Elämäsi muuttuu.”

Lokakuun kirjavinkki:

Alexander Loyd: Rakkauden periaate

Ootko lukenut Paranemisen avain -kirjan kirjoittajalta tämän kirjan? Tässä kirjassa on kolme ihanaa työkalua, joista kahta käytän edelleen lähes päivittäin. Auttavat lievittämään stressiä ja muokkaamaan meitä rajoittavia ja stressiä aiheuttavia ajatusmalleja! Kirja noudattaa nykyisinkin tieteessä todennettua totuutta : Ensin tulee hyvinvointi ja onnellisuus ja sitten vasta ne onnistumiset! Lämmin suositus!

Syyskuun kirjavinkki: 

Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen

Tämä on niitä kirjoja, joihin palaan aina uudelleen ja uudelleen! Niin inspiroiva!

“Kirjassa Joe Dispenza tuo esille energisoivia näkökulmia todellisuudesta ja tarjoaa lukijalle työkalut, joiden avulla voi tehdä elämäänsä myönteisiä muutoksia.
Jokainen tämän kirjan lukija, joka ottaa käyttöönsä nämä työkalut, hyötyy ponnisteluistaan.
Kirjan yksinkertainen kieli mahdollistaa kaikille osallistumisen ja tarjoaa lukijoille oppaan pysyvään sisäiseen muutokseen.”

Elokuun kirjavinkki:

Florence Scovel Shinn: Elämän peli

Oi, tämä on ihan mun lemppari! Kirjoitettu sata vuotta sitten, mutta silti edelleen niin kovin ajankohtainen!

“Kaikki se, mitä lähetämme meitä ympäröivään maailmaan, palaa lopulta takaisin luoksemme. Rakastaessamme meitäkin rakastetaan, mutta jos vihaamme, koemme tulevamme vihatuksi. Todellisuutemme muovautuu jatkuvasti sen mukaan, mitä ajattelemme, kuvittelemme ja tunnemme.”

Heinäkuun kirjavinkki:

James Nestor: Hengitys

“Toimittaja James Nestor matkusti ympäri maailmaa selvittämässä, miksi kadotimme hengittämisen taidon ja miten voisimme oppia hengittämään terveyttä ja hyvinvointia edistävällä tavalla. Hän tutustui ikivanhoihin hengitystekniikoihin, kuten tummoon, pranayamaan ja sudarshan kriyaan ja niiden harjoittajiin, sekä hengitykseen perehtyneisiin tutkijoihin ja osallistui erilaisiin hengityskokeisiin. Kävi ilmi, että pienetkin muutokset hengitystavassa voivat vaikuttaa voimakkaasti elämänlaatuun ja tuoda helpotusta muun muassa kuorsaukseen, astmaan ja moniin autoimmuunisairauksiin.”

Kesäkuun kirjavinkki:

Saku Tuominen: Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on

“Monesti maailma tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja haasteet kohtuuttomilta. Miten tämän keskellä kykenee säilyttämään mielenrauhan ja jopa kukoistamaan?

Kirja on yksinkertainen ja positiivinen teos, josta on apua elämän monimutkaisimmissa ja vaikeimmissa hetkissä. Se auttaa säilyttämään innostuneen, avoimen ja luovan mielen silloinkin, kun kaikki tuntuu vaikealta.”

Toukokuun kirjavinkki:

Tämä on hyvä perusteos, joka soveltuu vaikka oppikirjaksi.

Kaikkea stressistä
Toppinen-Tanner Salla, Ahola Kirsi, Työterveyslaitoksen julkaisu
Sisällys:
– Mitä stressi on?
– Miten yleistä stressi on?
– Miten stressi kehittyy?
– Miksi toiset ovat herkempiä stressille kuin toiset?
– Mikä aiheuttaa stressiä?
– Miksi ihmiset kokevat stressin eri tavoin?
– Tarttuuko stressi?
– Miten stressiä voi hallita?
– Miten stressistä voi palautua?
– Miten stressiä voi vähentää työssä?
– Miten stressiä mitataan?
– Miten stressi muuttuu työuupumukseksi?
– Voiko stressi sairastuttaa?
– Onko stressistä haittaa työssä?
– Mitä stressille pitäisi tehdä?