Heinäkuun kirjavinkki: 

Stanley Rosenberg: Opas vagushermon parantavaan voimaan

Käytännönläheisessä oppaassaan Opas vagushermon parantavaan voimaan Stanley Rosenberg auttaa meitä ymmärtämään aivohermojen elintärkeää roolia psykologiselle ja fyysiselle terveydellemme.

Neurofysiologi Stephen Porgesin polyvagaaliseen teoriaan ja Rosenbergin käytännön kokemuksiin pohjautuva teos selittää, miten erityisesti vagushermon toiminnalla on suuri vaikutus tunnetiloihimme ja vuorovaikutukseemme muiden kanssa. Vagushermon toiminnan palauttaminen voi tuoda apua moniin psyykkisiin ja fyysisiin ongelmiin, kuten paniikkikohtaukset, migreeni tai selkäkipu.

Kesäkuun kirjavinkki:

Aki Hintsa, Voittamisen anatomia

oittamisen anatomia on ainutlaatuinen tarina F1-maailman huipulta, jossa suomalainen Aki Hintsa leipoo kuljettajista mestareita. Sittemmin kansainväliset huippujohtajat ovat ottaneet Hintsan opit käyttöönsä. Teos sisältää runsaasti ennen julkaisematonta tietoa formulamaailman kulissien takaa sekä Hintsan kokonaisvaltaisen toimintamallin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?Aki Hintsa (1958 – 2016) työskenteli ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon erikoistuneena lääkärinä ja toimi 11 vuotta Formula 1:ssä varikkolääkärinä ja valmentajana. Hintsa pyöritti myös Genevessä erikoisklinikkaa, jonka asiakkaita ovat kansainväliset huippujohtajat ja -urheilijat. Klinikan tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaisella ja yksilöllisellä tavalla asiakkaidensa henkistä ja fyysistä suorituskykyä sekä elämänlaatua. Hintsa työskenteli lähetyslääkärinä Etiopiassa 1990-luvun lopulla.Oskari Saari (s. 1975) on toimittaja, tuottaja ja tietokirjailija. Saari on formula ykkösten rautainen asiantuntija, joka tunnetaan Suomessa F1-kilpailujen selostajana.

 

Tuokokuun kirjavinkki:

Kamal Ravikant: Love Yourself Like Your Life Depends on It

Tällä kertaan englanninkielinen suositus! Aivan huippu kirja. Löytyy myös äänikirjana.
Kamal Ravikant knows misery well. In 2011, the company Kamal had spent the last ten years of his life nurturing and growing, suddenly and embarrassingly went under. He experienced a profound depression, the kind that made him physically ill and bedridden. The only source of light in this darkest moment was a meditation, a chant that came to him and provided the only source of comfort he could muster: I love myself.

Kamal began his transformational journey by repeating this over and over to himself. I love myself. I love myself. I love myself. Even when he didn’t believe it (especially when he didn’t believe it).This meditation grew in the form of a system of tools for keeping him positive, balanced, and moving forward. Kamal’s spiritual healing changed his physical and emotional states, and his entire person shifted for the better.

Love Yourself Like Your Life Depends On It is the powerful story of Kamal’s radical self-growth journey and his specific practice for readers. Dynamic, vulnerable, page-turning and ultimately life-changing, these pages hold a universal appeal for anyone who has ever struggled to get out of bed in the morning or smile through profound sadness.

Huhtikuun kirjavinkki:

Byron Katie: Loving What Is? 4 kysymystä, jotka muuttavat elämäsi

Työ, Byron Katien kehittämä itsetutkiskelun tapa rakentuu neljän kysymyksen ympärille. Näiden kysymysten avulla voit muuttaa minkä tahansa mielen liikkeisiin sidoksissa olevan tunnetilan paremmaksi ja herätä todellisuuteen.

Loving What Is ohjaa selkein ja innostavin esimerkein, kuinka näitä kaiken mullistavia kysymyksiä käytetään. Esimerkeissä käsitellään muun muassa avioliiton ja perhesuhteiden ongelmia, rahaa, pelkotiloja, uskomuksia ja surutyön tekemistä.

Sen lisäksi, että Työ auttaa pääsemään eroon haitallisista ajatuksista, sen avulla voi myös löytää pysyvämmän rauhan ja onnellisuuden. Saatat lopulta huomata toimivasi ja käyttäytyväsi uudella tavalla tilanteissa, joihin et olisi aiemmin uskonut edes meneväsi.

Maaliskuun kirjavinkki:

James Clear: Pura tavat atomeiksi

Haluatko muuttaa elämässäsi jotain, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Mieti hetki, mikä on pienin asia, jonka voisit tehdä haluamasi muutoksen eteen. Aloita siitä. Tämän kirjan avulla voit tehdä hyvien rutiinien noudattamisesta ällistyttävän helppoa ja huonojen ylläpitämisestä mahdotonta. Kirja muokkaa ajatuksiasi edistymisestä ja antaa välineet sekä tekniikat, joita tarvitset tapojesi muuttamiseen

Helmikuun kirjavinkki:

Stressikupla – Hyvää elämää ilman ahdistusta!

Tässä kirjassa on meidän perheen tarina sekä monen suomalaisen inspiroiva paranemistarina. Sekä tiivistettynä Alexander Loydin Paranemisen avain -kirjan sekä Rakkauden periaate -kirjan ydinsanoma ja harjoitukset!

Tammikuun kirjavinkki:

Impulssi – Menetelmä jatkuvaan kehitykseen

“Impulssi-menetelmän helposti toteutettavat ohjeet tuovat positiivisia muutoksia jo viikkojen ja kuukausien aikajänteellä. Saat työkalut, joiden avulla voit säädellä stressin ja palautumisen välistä suhdetta. Tämä on tie energisempään, elinvoimaisempaan, suorituskykyisempään ja onnellisempaan elämään.

Tässä kirjassa impulssi tarkoittaa sopivasti annosteltua kuormituksen määrää kulloisetkin voimavarat huomioiden. Arkemme ei ole vakio, vaan siihen kohdistuu jatkuvasti erilaisia ulkoisia ja sisäisiä voimia sekä häiriötekijöitä, jotka vähentävät tai lisäävät voimavarojamme. Toisinaan olemme stressaantuneita, nukumme huonosti, eikä aina jaksa, huvita tai kiinnosta. Joskus taas olemme virtaa täynnä, tunnemme itsemme palautuneiksi ja intoakin piisaa terveyden ylläpitoon.”

Joulukuun kirjavinkki:

Matthew Walker: Miksi nukumme?

”Kiehtovaa tietoa unen hyvää tekevästä voimasta ja runsaasti neuvoja paremman unen saavuttamiseen.

Maineikkaan Berkeleyn yliopiston neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker avaa kirjassaan unta koskevaa uutta tutkimusta ja kertoo, miten unen uudistava voima voidaan valjastaa elämänlaadun parantamiseen.”

Marraskuun kirjavinkki:

Eckhart Tolle: Läsnäolon voima

Tämä kirja on ollut monelle käänteentekevä pysäyttäjä! Kun luin tämän ekaa kertaa, en oikein ymmärtänyt. Kun avasin toisen kerran, jysähti ja lujaa. Kirja on myös äänikirjana!

”Tällä matkalla sinulle paljastuu, että voit vapautua mielesi kahleista ja sen aikaansaamista ongelmista tässä ja nyt. Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi – sisäisen rauhan, voiman ja eheyden. Löydät elämäniloa täynnä olevan hiljaisuuden, jossa kärsimys, kiire ja murhe lakkaavat. Elämäsi muuttuu.”

Lokakuun kirjavinkki:

Alexander Loyd: Rakkauden periaate

Ootko lukenut Paranemisen avain -kirjan kirjoittajalta tämän kirjan? Tässä kirjassa on kolme ihanaa työkalua, joista kahta käytän edelleen lähes päivittäin. Auttavat lievittämään stressiä ja muokkaamaan meitä rajoittavia ja stressiä aiheuttavia ajatusmalleja! Kirja noudattaa nykyisinkin tieteessä todennettua totuutta : Ensin tulee hyvinvointi ja onnellisuus ja sitten vasta ne onnistumiset! Lämmin suositus!

Syyskuun kirjavinkki: 

Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen

Tämä on niitä kirjoja, joihin palaan aina uudelleen ja uudelleen! Niin inspiroiva!

”Kirjassa Joe Dispenza tuo esille energisoivia näkökulmia todellisuudesta ja tarjoaa lukijalle työkalut, joiden avulla voi tehdä elämäänsä myönteisiä muutoksia.
Jokainen tämän kirjan lukija, joka ottaa käyttöönsä nämä työkalut, hyötyy ponnisteluistaan.
Kirjan yksinkertainen kieli mahdollistaa kaikille osallistumisen ja tarjoaa lukijoille oppaan pysyvään sisäiseen muutokseen.”

Elokuun kirjavinkki:

Florence Scovel Shinn: Elämän peli

Oi, tämä on ihan mun lemppari! Kirjoitettu sata vuotta sitten, mutta silti edelleen niin kovin ajankohtainen!

”Kaikki se, mitä lähetämme meitä ympäröivään maailmaan, palaa lopulta takaisin luoksemme. Rakastaessamme meitäkin rakastetaan, mutta jos vihaamme, koemme tulevamme vihatuksi. Todellisuutemme muovautuu jatkuvasti sen mukaan, mitä ajattelemme, kuvittelemme ja tunnemme.”

Heinäkuun kirjavinkki:

James Nestor: Hengitys

“Toimittaja James Nestor matkusti ympäri maailmaa selvittämässä, miksi kadotimme hengittämisen taidon ja miten voisimme oppia hengittämään terveyttä ja hyvinvointia edistävällä tavalla. Hän tutustui ikivanhoihin hengitystekniikoihin, kuten tummoon, pranayamaan ja sudarshan kriyaan ja niiden harjoittajiin, sekä hengitykseen perehtyneisiin tutkijoihin ja osallistui erilaisiin hengityskokeisiin. Kävi ilmi, että pienetkin muutokset hengitystavassa voivat vaikuttaa voimakkaasti elämänlaatuun ja tuoda helpotusta muun muassa kuorsaukseen, astmaan ja moniin autoimmuunisairauksiin.”

Kesäkuun kirjavinkki:

Saku Tuominen: Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on

”Monesti maailma tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja haasteet kohtuuttomilta. Miten tämän keskellä kykenee säilyttämään mielenrauhan ja jopa kukoistamaan?

Kirja on yksinkertainen ja positiivinen teos, josta on apua elämän monimutkaisimmissa ja vaikeimmissa hetkissä. Se auttaa säilyttämään innostuneen, avoimen ja luovan mielen silloinkin, kun kaikki tuntuu vaikealta.”

Toukokuun kirjavinkki:

Tämä on hyvä perusteos, joka soveltuu vaikka oppikirjaksi.

Kaikkea stressistä
Toppinen-Tanner Salla, Ahola Kirsi, Työterveyslaitoksen julkaisu
Sisällys:
– Mitä stressi on?
– Miten yleistä stressi on?
– Miten stressi kehittyy?
– Miksi toiset ovat herkempiä stressille kuin toiset?
– Mikä aiheuttaa stressiä?
– Miksi ihmiset kokevat stressin eri tavoin?
– Tarttuuko stressi?
– Miten stressiä voi hallita?
– Miten stressistä voi palautua?
– Miten stressiä voi vähentää työssä?
– Miten stressiä mitataan?
– Miten stressi muuttuu työuupumukseksi?
– Voiko stressi sairastuttaa?
– Onko stressistä haittaa työssä?
– Mitä stressille pitäisi tehdä?